Kateri poročni fotograf bi bil pravi zame?

Dober poročni fotograf je tisti, ki svoje delo opravi tako, da sta mladoporočenca kar se da zadovoljna s končnim rezultatom – torej s fotografijami, ki ju dobita po poroki. Ker pa so želje in okusi mladoporočencev različni, niso vsem všeč enake poročne fotografije, zato je pri iskanju fotografa treba upoštevati tudi to.

Da boste z njegovim delom na koncu res zadovoljni, je treba izbrati takšnega, ki dela fotografije, ki so vam res všeč. Običajno si te lahko ogledate na njegovi spletni strani ter tako ocenite, ali bi bil pravi za vas. Na srečo je izbira različnih fotografskih mojstrov, ki obvladajo svoje delo, tudi v Sloveniji zelo velika, zato lahko vsakdo poišče takšnega, ki ustreza njegovim željam in okusu.

Iskanje sicer ni vedno najlažje, saj je treba pregledati kopico različnih fotografij na spletnih straneh ter jih primerjati med sabo, ampak ko boste našli tistega pravega, boste vedeli, da je to to in da boste zelo zadovoljni, če bo fotografiral tudi vašo poroko. To pa bo možno le, če bo izbrani fotograf na dan vaše poroke prost oziroma ne bo zaseden s fotografiranjem kakšnega drugega dogodka, ki se bo odvil na isti dan.

Zaradi tega je treba takoj, ko se odločite za določenega fotografa, tega kontaktirati (najbolje kar poklicati) ter se tako čim prej prepričati, ali na vaš izbrani datum še ni zaseden. Če slučajno že je zaseden, pa se je treba takoj lotiti iskanja drugega. V primeru, da je poročni fotograf na dan vaše poroke še prost, pa se z njim dogovorite glede vsega ostalega, kar vas zanima – kako bo potekalo fotografiranje, koliko vas bo to stalo, koliko fotografij dobite na koncu, boste dobili tudi poročni album in tako dalje. Na podlagi teh informacij se boste nato lažje odločili, če je določen fotograf res pravi za vas.