Dodatno zdravstveno zavarovanje lahko reši vas in vaše bližnje

V Sloveniji je zdravstveni sistem urejen tako,  da se deli na obvezno in dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Dopolnilnega marsikdo poimenuje tudi dodatno zdravstveno zavarovanje, a že ob sami sklenitvi se nam pojavi dilema, katero dodatno zavarovanje izbrati, da bo za nas kar najbolj primerno.

Dodatno zdravstveno zavarovanje krije mnoge stroške zdravstvenih storitev, za katere bi morali v primeru, da zavarovanja ne bi imeli, plačati iz lastnega žepa – tako, kot je to urejeno v marsikateri drugi državi. Poleg obveznega imamo torej možnost dodatnega oziroma dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, ki se ga plačuje mesečno in ga je mogoče skleniti pri treh zavarovalnicah. Bistvenih razlik med temi zavarovalnicami niti ne, tudi premija se od zavarovalnice do zavarovalnice ne razlikuje preveč.

Dodatno zdravstveno zavarovanje

Pomembno pa je vedeti, kaj vse dodatno zdravstveno zavarovanje pokriva. Med drugim si z njim lahko pokrijemo številne zahtevne posege, kot so presaditve raznih organov, operacije, kakšne fizioterapije, preventivne preglede, testiranja in analize in še kaj. Že čisto običajen obisk zdravnika se lahko v primeru, da dodatnega zavarovanja nimate sklenjenega, konča s stroški za vaš žep, zato naj vam ne bo škoda denarja za tovrstno možnost.

Dodatno zdravstveno zavarovanje lahko sklenete pri zavarovalnicah Vzajemna, Triglav ali Generali, odločitev o tem pa je seveda vaša. Mnogim osebam ga plačuje tudi delodajalec, spet drugi si ga plačujejo sami. Ne glede na to, s kakšnimi težavami se spopadate, je dobro meniti, da gre za obvezen mesečni strošek, ki ga investirate v svoje zdravje oziroma svojo prihodnost. Nikoli namreč ne moreš vedeti, kaj ti bo ta prinesla, zato je res dobro, da svoje zdravje zavarujete tudi na ta način. S tem, ko vam ni treba plačati v celoti ali pa doplačati nekega posega oziroma druge zdravstvene storitve, namreč zavarujete tudi svoje bližnje, saj jim lahko s tem prihranite kar nekaj denarja.