Implantati sčasoma postanejo del človeka za vedno

Implantati so zobni vsadki, ki so najsodobnejši način zdravljenja brezzobe čeljusti, tak oda se vsadki vrastejo v čeljust in jih obda tkivo ter tako postanejo del telesa. Implantati zgledajo enako kot ostali zobje in nihče ne more ugotoviti, da niso naravni in stalni pravi zobje človeka, ki nosi vsadek. Vprašanje je, katerega izbrati, ker so precej dragi, ali se odločiti za dražje titanove ali cenejše iz manj kakovostnih materialov, ki jih ponavadi ponujajo tudi manj kakovostni zobozdravniki.

zobni_implantati

implantati

Kakovostni implantati so narejeni iz kakovostnejših materialov, dražji pa so zato, ker se jih obdela z bolj sodobno in zahtevnejšo tehnologijo. Ugotovili so namreč, da se vsadki, ki so gladki, ne vrastejo v kost in se tkivo ne zaraste okoli njih pa so potem težave. Zato so začeli površino vsadka tako obdelovati ,da je bolj groba in luknjičasta, ker je težko narediti, zato so ti titanovi vsadki dračji, vendar se dolgoročno bistveno bolj splačajo.

Zavedati se morate, da so implantati potem vse življenje doživljenjsko del vas in se ne menjajo niti ne kvarijo, če se jih prav vzdržuje, so za zmeraj. Če pa se odločite za cenejšega zdravnika s cenejšim vsadkom, lahko naletite na težavo, da bo tak zdravnik preskočil postopke zdravljenja, ki bi jih morebiti moral izvesti pri vas.

Takrat so implantati prekletstvo, ker se vse zakomplicira, vname, vsadke je treba odstraniti, zdravljenje ponoviti in spet vsaditi kakovostne vsadke, kar seveda ceno zdravljena bistveno podaljša ter tudi podraži vsaj za dvakrat če ne za več. S tem da ne omenjamo bolečin in živcev, ki jih pri tem izgubite.

Lahko vam vsadijo en vsadek ali pa več, tudi vse zobe lahko imate tako narejene v kost pa se pritrdi le na dveh mestih. Na vsadek se krona zoba ali več zob namesti, krona pa je narejena točno po vaših zober, kot so sedja.