Izračun plače s pomočjo spletnega kalkulatorja

Vsak, ki je v svojem življenju že iskal službo ve, da delodajalci znesek navajajo v obliki bruto plače. Večino pa seveda zanima, koliko bodo prejeli na svoj račun – pri tem vam lahko pomaga natančen izračun plače, ki ga izvede spletni kalkulator na spletni strani Deloglasnik.

Za začetek je dobro poznati tudi razliko med bruto in neto plačo. Bruto znesek je tisti, ki ga delodajelec nameni svojim zaposlenim. Poudariti pa je potrebno, da lahko dve osebi z enako bruto plačo, prejemata različne dohodke na svoj račun. In zakaj je temu tako? Neto plača je namreč individualizirana, saj pretvorba upošteva različne socialne okoliščine, kot so vzdrževani otroci in družinski člani, vključno v primeru invalidnosti ali zaposlitve po 65. letu starosti.

Spletni kalkulator a va, poleg konkretnega zneska, ki seveda zanima vsakega izmded nas, ponudi tudi podrobnejše poročilo o prispevkih za pokojninsko in zdravstveno zavarovanje ter druge prispevke za plačo. Priročno, kajne?

izračun plače

Izračun plače – izredno koristno orodje

Z Deloglasnikovim kalkulatorjem boste natančno izračunali vaš mesečni neto dohodek, poleg tega pa boste razjasnili, zakaj tak znesek. Ker boste dobili konkreten podatek, pa boste tudi veliko lažje upravljali s svojo prihodnostjo – ne glede na to, ali iščete novo službo ali se nameravate pogajati o višji plači.

Plača brez dvoma predstavlja enega izmed osnovnih sredstev, ki jih vsak posameznik potrebuje za dostojno in finančno varno življenje. S svojimi prejemki pa boste veliko lažje upravljali, če boste imeli pred seboj prav vse podatke, ki jih potrebujete. In sem sodi tudi izračun plače. Nenazadne gre za plačilo, ki ga dobivate zaradi svojega znanja in dela, ki ga ponudite vašemu delodajalcu. In zato imate vso pravico, še preden sprejmete novo zaposlitev ali zamenjate obstoječi položaj, natančno vedeti, kolikšna plača vam vsak mesec pripada. Le jasen, pošten in popolnoma odkrit pogovor o plači pa lahko pripelje do zadovoljstva in dobrih odnosov na delovnem mestu.