Kako premagati kandido?

Kandida je zelo pogost pojav skoraj pri vsakem človeku, ki jo vsaj enkrat v življenju sreča in trpi za njenimi zoprnimi posledicami. Še posebej se z  njo srečujejo otroci in starejši. Preberite na tej povezavi ali smrekovo mazilo pomaga proti kandidi, ali je vse sklepaj samo en velik nedokazan mit. Kandida je precej resna tegoba, ki se je večina ljudi ne zna rešiti in se jim vztrajno ponavlja. Dejansko pa je zelo preprosto ozdravljiva, če jo človek jemlje resno in je pri tem discipliniran ter ima dovolj znanja.

kandida

Kaj sploh kandida je in kako nastane? Glivice kvasovke povzročajo kandido in so venomer prisotne v vseh telesih, imajo določeno funkcijo in mirujejo, če smo zdravi ter uravnoteženi. Ta zoprna nadloga se pojavi največkrat pri otrocih v obliki srbečih prstov in bradavičastih otrdin na členkih, ter neznosnem srbenju nog ter prstov na nogah. Malokdo ve, da jo je z lahkoto odpraviti tako, da otrok ne je sladkih stvari, čokolad, sladkarij, kruha in belih mok ter sadja. Sčasoma srbenje izgine in če se prehranjuje naprej v redu, se ne bo ponovilo.

Enako je  s starejšimi osebami in sladkornimi bolniki, ki največkrat jedo preveč sladke stvari, mlečne izdelke in bele moke, ki so krasna hrana za kandido. Kandida se namreč razraste samo za to v telesu, ker ima pogoje, to pomeni, da ima dovolj hrane. Najrajši se razraste tam, kjer je dosti vlage, to so podpazduhe, usta, prsti, vagina in so tudi v notranjosti telesa.

Kandida ima dejansko osnovno nalogo, da poje odvečne sladkor, ki ga vsebuje človekovo telo, ki je s tem prenasičeno in tako dejansko rešuje življenje taki osebi, da ga sladkorna bolezen in odpoved trebušne slinavke prezgodaj en pokopljeta. Lahko rečemo, daje naša rešiteljica. Da nekatera mazila pomagajo a ne ozdravijo, to dejansko naredi lahko le pravilna prehrana in vzdržnost od belih mok, mleka ter sladkarij.