Ledeniško oblikovana Logarska dolina

Ledeniško oblikovana Logarska dolina leži v Kamniško-Savinjskih Alpah in je deljena na tri dele: spodnji del poimenovan Log, srednji del Plest in zgornji del Kot. Od leta 1987 je dolina zavarovana kot krajinski park, ki se razteza na 24km². Logarsko dolino obkrožajo vrhovi Strelovec, Brana,  Ojstrica, Mrzla Gora, Krofička, Planjava, Turska gora in Lučka baba.

Logarska dolina je znana tudi kot raj na zemlji, saj občutki med potovanjem so neverjetni, tako za tiste, ki jo prvič obiščejo, kot za tiste, ki so jo že večkrat obiskali. Do Logarske doline pridete po več cestnih poteh iz Primorske ter iz osrednje Slovenije. Iz Gorenjske lahko pridete v Logarsko dolino preko Avstrijske ceste. Ob vstopu v Logarsko dolino s prevoznim sredstvom je potrebno plačati vstopnino, ki znaša 2 evra. Pešci, kolesarji in vozniki električnih vozil jim ni potrebno plačati vstopnino. Parkirate lahko pred hotelom, pred domačijam, v bližini slapa Rinke ter pred Planinskim domom, saj imajo urejeno parkirišče.

Logarska dolina

Za bolj aktivne ljudi nudi Logarska dolina razne aktivnosti, od sprehajanja, kolesarjenja, raftanja, plezanja, lokostrelstva do dobrot v domači kuhinji. 7 kilometrska dolga dolina vas bo napolnila z energijo, saj boste videli naravne lepote ter se boste nadihali njeno svežino. Najbolj znana naravna znamenitost je slap Rinka, ki vzbuja tako strahospoštovanje kot občudovanje. Za tiste, ki imajo radi izzive pri plezanju, je slap Rinka prava izbira za njega, saj pozimi slap zaledeni. Logarska dolina je obširna in če jo želite pregledati celotno, je potrebno poiskati prenočišče, saj v enem dnevu jo ne boste morali pogledati. Cene se glede na sezono spreminjajo, in se gibljejo od 55 evrov navzgor. Zato, če imate v namenu ostati čez noč, je priporočeno, da si že zdaj rezervirate prenočišče, saj kasneje boste težko dobili želeni termin. Logarska dolina je prava znamenitost, ki jo morate obiskati s svojimi prijatelji in sorodniki, saj je vredna občudovanja in prostega časa.