Montažne hiše so bolj zdrave od zidanih

Montažne hiše se v sodobni gradnji vse bolj uporabljajo in so zelo kakovostne ter hitro postavljene, lahko že v nekaj mesecih, saj so njihovi elementi že prej sestavljeni in se jih samo zmontira na terenu. Mnogi si postavljajo vprašanje, ali montažna hiša, ali zidana hiša, kaj je bolje? Obe imata svoje prednosti ni slabosti, lahko pa rečemo za montažne, da imajo veliko več prednosti, kot zidane. Pa si poglejmo zakaj?

montažne hiše

Zidana hiša nastaja dolgo časa in je narejena iz zidakov, iz materialov, ki so težki ter vpijajo dosti vlage. Te hiše terjajo več financ, potrpežljivosti in previdnosti pri gradnji. Težje jih je popravljati in vzdrževati, kot montažne hiše. Slednje imajo prednost, da so lahke, ne obremenijo terena ni so narejene iz sodobnih ekoloških materialov, ki ne vplivajo na okolje ter so človeku zelo prijazne. Vanje se lahko z lahko vgradi vso potrebno infrastrukturo.

Montažne hiše imajo samo eno slabost in to je vpliv okolja na fasado torej zunanji del hiše, kar pa se z lahko odpravi  tako, da se pregleduje stene hiše in v primeru, da kaže znake razpokanja, se to takoj sanira, kar podaljša življenjsko dobo montažni hiši. V primerjavi z  njo je zidana hiša nekoliko dlje časa obstojna. Je pa vprašanjem če to želimo v sodobnih časih, ko se moramo vse več seliti zaradi dela.

Montažne hiše so vnaprej narejene, lahko pa se tudi elementi posebej zgradijo za posebne želje naročnika. Največkrat se svetujejo klasični elementi ki so med seboj tako sestavljivi, da je mogoče sestaviti različne oblike in velikosti hiš. Montažne hiše so narejene tako, da so energijsko varčne in tesnijo dobro, zadržijo toploto znotraj hiše in so zato zelo tople ter prijetne. V primerjavi z zidanimi ne dajejo občutka zatohle hladnosti in vlage, saj je ne vlečejo na sebe in so zato precej bolj zdrave kot zidane.