Okrevanje po možganski kapi lahko traja tudi leto ali več

Ko slišimo, da je nekdo doživel kap, postanemo vedno prestrašeni oziroma nekateri tudi zelo panični. Nekaj lahko tudi preberete na tej strani https://therapia-dom.si/fizioterapija-na-domu/fizioterapija-pri-bolnikih-po-mozganski-kapi/Posebej če se gre za družinske člane in da je doživel možgansko kap. Vsi vemo, da je možganska kap najhujša oblika kapi, ki nam lahko pusti tudi velike posledice in najtežje okrevanje.

okrevanje po možganski kapi

Okrevanje po možganski kapi danes ni več nemogoče. Saj vemo, da je do danes medicina že močno napredovala in zna pomagat tudi v najhujših primerih. Tako je tudi po možganski kapi, ne se bat ko slišite, da je nekoga ta bolezen doletela. Zdravniki oziroma medicina bo poskrbela, da bo bolnik okreval. Okrevanje po možganski kapi je mogoče najdaljše od vseh kapi. Saj vemo, da je takrat lahko prizadetega največ telesa. Takrat si zaslužite, da dobite rehabilitacijo oziroma fizioterapijo, da popolnoma okrevate. Polno ljudi je na koncu popolnoma zdravih, počnejo stvari kot pred boleznijo. Tudi je zelo odvisno od vsakega bolnika kakšno kap je doživel, ker obstajata lažja oziroma blaga kap in huda možganska kap. Zato je tudi okrevanje po možganski kapi zelo različna, saj tudi prizadene različne dele telesa. Že v sami bolnici bodo začeli z bolnikom delat vaje za okrevanje. S temi vajami je dobro tudi nadaljevati doma, dokler niste sprejeti v Rehabilitacijski center Soča. Večina v tem centru se zdravijo bolniki, ki jih zadene kap.

Za okrevanje po možganski kapi morajo vstopit skupaj vsi družinski člani, saj brez njihove pomoči bo bolnik sam težko delal vaje ali kaj mu bo naročeno. Je tudi odvisno od vsakega bolnika, kako huda kap ga je doletela, okrevanje lahko traja tudi leto ali več, lahko pa prej. Za dokončno okrevanje so tudi prisotni vsi strokovnjaki na zdravstvenem področju. Upam, da ne boste ne vi ne vaši najbližji doživeli te nesreče in ne boste rabili okrevanja.