Ortodont Clarus

Danes ima vedno več mladih krive zobe ali napačni ugriz. Ampak to ne sme biti več težava, saj z določeni zobnimi aparati se da vse že popraviti. Če imate doma mogoče že večjega otroka ste se sigurno že srečali z ortodontom in veste kdo je ta možakar. To ni zobozdravnik, ampak je specialist, ki zdravi naše krive zobe. Dobro preuči stanje zobovja in se odloči kateri zobni aparat je najboljši. Večinoma se odloči za stalni aparat, ampak še vedno nekateri dobijo snemljivega. Obisk ortodonta bo najboljša izbira, če vidite, da vaši zobje niso najbolj ravni.

ortododnt

Za vaše otroke vam ni treba skrbeti, saj bo jih že njihova zobozdravnica napotila do ortodonta. Zobozdravnica točno ve kdaj morajo vaši otroci obiskati ortodonta. Ortodont bo nato dobro pregledal otrokovo zobovje, če bo treba bo tudi zahteval slikanje zob. Na podlagi vsega pa se odloči kdaj mu bo namenil zobni aparat. Sigurno ste že kdaj kateremu otroku videli na zobeh razne barvne zvezdice na žički. Ja to je stalni zobni aparat, ki mu ga ortodont namesti na zobe. Sama beseda že pove, da je stalni, ampak ga ne bo nosil celo življenje. To pomeni, da ga sam otrok ali pa vi ne morete sneti, snel ga bo ortodont ob pravem času, ko se bo zobovje popravilo.

Še vedno pa lahko dobite vi ali vaš otrok snemljivi zobni aparat, ki ga morate nosit, kot vam naročijo. Za otroke je vse brez plačno, če pa se vi odločite za ravnanje zob, pa morate vse v celoti plačat. Koliko vas to stane, je najboljše, da se sami pozanimate, na podlagi pregleda vam bo tudi povedal ceno. Tudi, ko imate vi ali otroci zobni aparat morate skrbno skrbeti za zobno higieno. Takrat vedite, da se umazanija in bakterije še bolj nalagajo za aparatom, zato vsak dan skrbno čistite svoje zobe.