Peskanje je uporabno v različnih industrijah

Potrebujete kvalitetno storitev, ki bo pripravila steno za nanos barve, jo očistila ali kaj podobnega? Peskanje je namenjeno točno temu, storitev pa je narejena hitro, enostavno in po ugodni ceni.

Peskanje je najboljša izbira za takrat, ko želite neko površino pripraviti za nanos laka ali barve, jo samo očistiti, utrditi, odstraniti korozijo ali kaj drugega. Peska se najrazličnejše materiale, kot so kovina, beton, plastika, steklo, kamen, les. S peskanjem je mogoče doseči različne strukturne in dekorativne efekte. Peskanje se lahko izvaja v namenskih komorah ali kabinah, peska pa se vse površine, velikosti, oblike in materiale. Na voljo je veliko različnih granulacij peskanih medijev, tako da je izbira res velika in se bo za vsakega našlo nekaj.

V primerjavi z drugimi metodami je peskanje cenovno zelo ugodno, delo pa je opravljeno kvalitetno. Poleg tega se pri tem postopku ne uporablja nobenih kemikalij, torej gre za varen in neškodljiv proces, pri vsem tem pa je prisotna še ekološka oziroma varčna ozaveščenost, saj se da medij reciklirati in ponovno uporabiti.

peskanje

Ta metoda se odlično obnese pri sanacijah po požarih, pri razigljevanju, odstranjevanju barve in rje, z njo se da ustvariti teksture po VOI lestvici in hrapave površine. Gre za posebno tehniko, pri kateri stisnjen zrak naredi pnevmatski pospešek medija. Medij nato preko posebne šobe, pod visokim tlakom zrak pospešuje do velikih hitrosti in z njim se nato »obstreljuje« obdelovalno površino. Medij z visoko kinetično energijo udari ob površino in tako odstrani vso rjo, barvo oziroma zgornjo plast nečistoče, ali pa jo nahrapavi, tj. pripravi za nadaljnje procese.

Na voljo so vam različne storitve peskanja, kot na primer velikoserijsko, maloserijsko ali terensko. Peska se v različnih industrijah, različne stvari. Uporabno je v avtomobilski, farmacevtski, kemični, letalski ali elektro industriji, peska pa se na več načinov, na primer injektorsko, tlačno, vlažno, turbinsko ali s suhim ledom.