Pravilno shranjevanje pnevmatik

Vsi kateri imamo svoj avto, vemo, da moramo v zimskem času zamenjati naše gume, potem pa isto narediti v poletnem času. Sezona zimskih gum traja od 15. novembra pa vse do 15. marca. Ostale dni pa ima naš jekleni konjiček poletne gume. To še nam nekako gre, poskrbimo za našo varnost na cesti, problem nastane včasih kam dati pnevmatike. Shranjevanje pnevmatik je skoraj vedno naš velik problem, ker nas večinoma ne shranjujemo pravilno.

shranjevanje pnevmatik

Večinoma vsi tisti, ki si sami doma zamenjujemo pnevmatike, se zavedamo, da jih ne shranjujemo pravilno. Večinoma nas nima primernega prostora za shranjevanje pnevmatik, zato jih damo nekam, kjer najdemo prostor. Ampak s tem naredimo veliko napako, saj na tak način uničujemo naše pnevmatike. Najboljši način je, da jih pustimo pri serviserju, takrat bodo naše pnevmatike res pravilno shranjene. Mogoče bi bilo dobro, da vprašate koliko vas bi to stalo, če pri njih pustite v shrambo.

Domače shranjevanje pa je malo kje res pravilno, kot se to mora. Pravilno shranjevanje naši pnevmatik je tudi zelo odvisna naša varnost na cesti. Če niso pravilno shranjene lahko uničimo oprijem na cesti in tako tudi stabilnost našega vozila. Naše pnevmatike morajo bit vedno v vrhunski formi, saj so edina stična točka s podlago. Zato moramo poskrbeti za pravilno shranjevanje pnevmatik, saj se na tak način tudi lahko izognemo marsikateri nesreči. No pa, da na kratko opišem pravilno shranjevanje. Najprej morate vaše pnevmatike očistit od blata, najboljše da kar z vodo, ampak jih morate dobro posušiti. Poglejte, da v gumah ni ostalo kakšnih delcev ali kamenje. Nato pa je dobro vedet kako gumo postaviti. Lepo jih položite na bok in to eno na drugo. Enkrat na mesec pa je dobro, da jih malo zamenjate, mislim vrstni red. več o pravilnem shranjevanju pa je najboljše, da si preberete na zgornji povezavi in, da se res kolikor se da držite teh pravil.