Dobra prenapetostna zaščita pred udarom strele bo stala malo več

Prenapetostna zaščita je ena najbolj koristnih naprav v hiši ali stanovanju ter stavbah, kjer je možnost udara strele, saj strela dejansko uniči vse naprave in lahko tudi kable. Zato je prenapetostna zaščita pred strelo proti temu, da morate napeljavo in stroje ter električne naprave nadomestiti dejansko majhen in smiseln strošek. Dobre prenapetostne za zaščite dobite že za 500 Eur, kar res ni velik strošek. S pomočjo strokovnjaka boste ugotovili, kaj dejansko za vaše prostore potrebujete, hkrati pa vam bo strokovno namestil na prava mesta prave naprave, ki bodo res tudi zaščitile vaše naprave in napeljavo pred strelo. Drugače lahko strela uniči še prenapetostno zaščito ion še vse, kar ji sledi, če ni prava ali je nameščena narobe.

Kakšna torej mora biti prenapetostna zaščita, da bo dobro delovala? Predvsem kakovostna in dobro nameščena. Na trgu je najti tri vrste prenapetostnih zaščit, in največ je na trgu takih, ki spadajo v tretjo kategorijo, ki niso prave zaščite, sploh pa ne pred strelo in jih je potrebno nujno pred nevihto izklopiti v celoti iz električnega omrežja. Takrat ne morete delovati, kar za podjetja ali delo od doma ni v redu.

Pravo prenapetostno zaščito ne boste mogli samo montirati, saj zagotovo nimate takega znanja, razen, če ste izkušen električar, kakršnega najamemo, da nam svetuje in namesti pravo zaščito, ki bo zdržala udar strele. Prenapetostna zaščita nizkocenovnega ranga to zagotovo ni.

Vsaka oseba in podjetje razume, da je prenapetostna zaščita prosti streli nujna za naprave in jo je treba namestiti. Malo ljudi pa  ve, da so prenapetostne zaščite zelo različne. Izberite tisto, ki ni cenejša izpod 500 eur in ki zagotavlja, da bo vse vaše naprave res zaščitila ter da ne bo popustila pred strelo. Elektrikar bo najprej pregledal, kakšne naprave imate v stavbi, kolikšni porabniki so in bo potem predlagal najboljšo možno in varno rešitev. Njegova prednost je, da ve kam bo montiral zaščito, da bo res delovala.