Rokavice za enkratno uporabo za farmacijo

Zdravnike in potem tudi farmacevte, ste zagotovo že videli, da nosijo rokavice. To so rokavice za enkratno uporabo, ki se uporabljajo za zaščito rok pred mikroorganizmi in drugimi nevarnosti, ki so na naših rokah. Obiščite Pentiv in izberite najboljše rokavice za svoje potrebe. Se pa uporabljajo različne rokavice, iz različnih materialov. Največkrat boste na trgu lahko videli rokavice za enkratno uporabo, ki bodo narejen iz lateksa, vinila ali nitrila. Še vseeno pa zdravniki najraje uporabljajo prav te iz lateksa, ker so te najbolj odporne na raznorazne kemikalije.

rokavice za enkratno uporabo

Kot najbolj trpežne rokavice pa veljajo tiste, ki so narejene iz vinila. Seveda pa rokavice za enkratno uporabo uporabljajo tudi veterinarju. Tudi tam morajo skrbeti, da ne pride do okužb in le te lahko preprečijo z nošenjem rokavic. Nekatere restavracije uporabljajo te rokavice tudi za pripravo hrane. Tudi za to se lahko uporabljajo, da se hrane ne tikamo z našimi rokami. Z rokavicami pa se lahko zaščitimo tudi sami, oziroma našo kožo na rokah. Včasih lahko kakšna snov škoduje naši koži in zato si damo gor rokavice. Prav tako so rokavice za enkratno uporabo uporabne tudi doma, pri najpreprostejših hišnih opravilih. Res je veliko načinov, kjer lahko te rokavice uporabimo.

Rokavice za enkratno uporabo lahko kupite marsikje. Najbolj preprosto je tudi, da jih naročite kar preko spleta in jih tako dobite direkt domov. V paketu imate različno število rokavic, naročite si jih toliko, kot mislite, da jih boste potrebovali. Tudi cene so različne, ki so odvisne od ponudnika, od števila rokavic v paketu in tudi od materiala rokavic. Tudi različne barve imate teh rokavic, vse od belih, modrih in črnih. Pri nakupu pazite na material, trpežnost rokavic in na alergije. Nekateri materiali rokavic lahko povzročajo alergije pri ljudeh, največkrat je problematičen lateks. Seveda pa ne pozabite gledati na velikost rokavic in tudi na udobnost le teh.