teniški komolec

Teniški komolec je zoprna nadloga, ki nastane pri ponavljaju enih in sitih gibov, kar je pri pretiravanju lahko vzrok za nevšečnosti kot so zbadanje in bolečina v zapestju ter ramenu. Zdravljenje teniškega komolca mora biti zelo strokovno in premišljeno, da je sploh učinkovito zato naj se ga loti strokovnjak fizioterapevt, ki bo zares vedel, kaj je treba ob takšni poškodbi mehkega tkiva sploh narediti.

teniški komolec

Gre za poškodbo mehkega tkiva, ki se je poškodovalo zaradi preveč obremenjevanja roke in zapestja pri različnih opravilih, naj gre za igrane tenisa, babinktona, golfa ali za pisarniško delo kot je nenehna uporaba računalniške miške. Teniški komolec je dejansko izraz za vse te neprijetne bolečine, ki so vzrokovane v vnetju poškodovanega tkiva, kar začutimo žele nekaj dni po sami poškodbi. Ne gre pa za fizično poškodbo kosti ali zlome.

Teniški komolec je nujno potrebno zdraviti s sodobnimi fizioterapevtskimi prijemi, ki so strokovni in fizioterapevt bo točno vedel, kako vam pomagati ter kaj narediti, da se bo težava zares tudi pozdravila, drugače lahko postane kronična in greste na bolniško lahko za zelo dolgo časa. Fizioterapevt bo s posebnim strojem pregledal mesto poškodbe in točno ugotovil, kako velika in globoka je poškodba ter tako jo bo zdravil.

Teniški komolec je takšno vnetje in poškodba tkiva, ki nujno zahteva počitek in mirovanje, v nekaterih primerih celo mobilizacijo komolca. Da se stanje počasi a zagotovo umiri. Roka se mora obvezno regenerirati. Teniški komolec se v naslednjem koraku zdravi z ročno masažo, to je manualna masaža, prej pa pripravijo mišice na tako masaži s pregrevanjem s pomočjo globinskega aparata, ki deluje v globino. Če se tega ne izvede, lahko pride do še večje poškodbe in natrganja tkiva ter podaljšanje terapije, zato se tega početja mora lotiti strokovnjak.

Nato pacienti pod nadzorom fizioterapevta delajo vaje z elastičnim trkom, da si okrepijo mišice, kar prepreči nadaljnje in ponovne poškodbe.