Koliko toplotna izolacija prihrani pri ogrevanju hiše?

Toplotna izolacija hiše ali stanovanja je izjemno pomembna zaradi tega, da ne izgubljate toplote iz prostorov, še posebej takrat, ko je mraz zunaj na primer pod ničlo. Takrat boste porabili za ogrevanje ogromno energije, kar pomeni veliko denarja. Zato pomembnost toplotne izolacije na prvem mestu, ko razmišljate o tem, kako bi imeli prostore bolj prijetne, tole in bi prihranili na ogrevanju. Poskrbite za to, da bodo vaši prostori dobro in pravilno izolirani.

toplotna izolacija

Ko se namešča toplotna izolacija, je dobro, da jo namesti pravi mojster, saj mora biti prava, kakovostna ter dovolj debela, nekateri pravijo, da vsaj 20 cm, da bi zdržala nizke temperature in ne bi toplota uhajala iz prostora skozi stene, strop in druge dele hiše. Toplotna izolacija pa ni pomembna samo zaradi uhajanja oziroma zadrževanja toplote v prostoru. Deluje tudi, ko je zunaj zelo vroče, da v vaše prostore ne vdira vročina in ščiti pred previsokimi temperaturami pod pogojem, da ne odpirate oken, ko je največja vročina.

Kakovostna toplotna izolacija se res splača, imamo izkušnje da se investicija v tako izolacijo povrne že v prvem letu, kajti nekateri prihranijo pri ogrevanju ali klimatiziranju prostorov od 60 do 80 % letno, kar pa je lahko visok znesek, tudi nekaj tisoč evrov. To se vsekakor splača in je ena najboljših investicij v hišo.

Če ne  veste, ali je  vaša toplotna izolacija res kakovostna, ali jo sploh imate ink je mora biti nameščena, tukaj je poudarek največ na podstrešju in strehi, pokličite mojstra in pregledal bo, kaj je pri vas v redu in kaj svetuje izboljšati. Povedal vam bo tudi za ceno, ki bo odtehtala vaš prihranek za ogrevanje in hlajenje prostorov.

Izolacijo se lahko položi naknadno tudi v stare hiše, v katere koli prostore, tudi, če je nimajo. Delo poteka hitro in je gotovo v dnevu ali nekaj dneh, odvisno od površine polaganja in zahtevnosti posegov.