Kaj je električno gorsko kolo in na kaj morate biti pozorni

Električno gorsko kolo je vznemirljiva razširitev kolesarske ponudbe. Primernega zase in družino lahko kupite tukaj https://www.elektricno-kolo.com/elektricno-gorsko-kolo/. Električno gorsko kolo, ki je opremljeno z električnim pogonom in ima zato več moči, ki vam pomaga pri prediranju. Novodobna tehnologija vključuje močne motorje in dolgotrajne polnilne baterije, ki zagotavljajo novo vrsto gorsko kolesarske izkušnje. Komponente seveda sledijo temu razvoju, da izpolnjujejo posebne zahteve e-gorskega kolesa. Zahvaljujoč osrednjemu položaju motorja in baterije užitek v vožnji na brezpotju sploh ne trpi. Nasprotno, odseke navkreber zdaj zaznamujeta veselje in hitrost namesto utrujenosti.

električno gorsko kolo
Električno gorsko kolo je opremljeno z električnim motorjem, krmilnim sistemom in polnilno baterijo. Krmilni sistem zagotavlja, da vas motor podpira samo takrat, ko poganjate pedala. Če prenehate vrteti pedala, se podpora izključi. Nekatera električna kolesa podpirajo do 25 km/h, druga ne bodo izklopila podpore motorja, dokler ne dosežejo 45 km/h. Toda samo modeli z največjo hitrostjo 25 km/h so dovoljeni za terensko vožnjo in kolesarjenje v gozdu ter po makadamskih ali gorskih cestah. Hitrejša e-kolesa so dovoljena le na javnih cestah in zato za ambiciozne voznike niso prav zanimiva.
Električno gorsko kolo ima lahko dva različna tipa pogona in sicer srednjega in zadnji motor. Vsaka vožnja ima svoje prednosti in slabosti, odvisno od voznikovih potreb in načina kolesarjenja. Za e-gorska kolesa, ki se vozijo po različnih vrstah terena, so srednji motorji najbolj primerni in zato priporočljivi. Zaradi sredinske in nizke lege motorja ta tip konstrukcije ponuja najboljše pogoje za uravnoteženo upravljanje. Po drugi strani pa le motorji v pestu omogočajo vračanje energije (rekuperacijo).
Na splošno je mogoče motor naknadno vgraditi v običajna gorska kolesa. Baterija je nameščena v trikotniku okvirja namesto držala za steklenice. Upoštevati je treba tudi, da garancija okvirja poteče, vgradnja pa je vse prej kot nepomembna. Zato je najboljša ideja kupiti popolno električno gorsko kolo z dobrim motorjem, da zagotovite najboljšo zmogljivost in občutek na cesti ter se izognete tehničnim in pravnim tveganjem.